Twarze

Dalszy ciąg mojego uwielbienia dla rysunków malowanych jedną kreską. Mogłoby się wydawać, że trochę za dużo tego motywu jak na jedno mieszkanie. Jednak gdy porozstawiamy dekoracje w pokoju czy całym mieszkaniu wzór nie jest przytłaczający.


Dzisiaj propozycja dekorowania naczyń. Na blogu już pojawiła się ceramika ozdabiana flamastrami. W związku z tym, że patent się sprawdził, ponownie go wykorzystałam do stworzenia wyjątkowej dekoracji, która ma też aspekt użytkowy.


Nie raz i nie dwa pisałam Wam, że potrzebuję różnego rodzaju organizerów żeby uporządkować swoją przestrzeń. Pudełka, pojemniki, podstawki to rzeczy, bez których nie mogę się obyć. Talerzyki, na których można przechowywać drobiazgi, ozdobione prostą grafiką są i piękne i funkcjonalne. Jeżeli również chcielibyście wyczarować coś podobnego, instrukcja poniżej.

Potrzebne będą talerzyk ceramiczny, pisak do ceramiki i ołówek.

Ołówkiem szkicujemy wzór, na odtłuszczonej powierzchni talerzyka.

Gdy efekt nas zadowala poprawiamy wzór flamastrem. Czekamy aż flamaster wyschnie i wstawiamy talerzyk do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.

Wyciągamy talerzyk z piekarnika, studzimy i możemy korzystać.


Dzisiaj propozycja dekorowania naczyń. Na blogu już pojawiła się ceramika ozdabiana flamastrami. W związku z tym, że patent się sprawdził, ponownie go wykorzystałam do stworzenia wyjątkowej dekoracji, która ma też aspekt użytkowy.


Nie raz i nie dwa pisałam Wam, że potrzebuję różnego rodzaju organizerów żeby uporządkować swoją przestrzeń. Pudełka, pojemniki, podstawki to rzeczy, bez których nie mogę się obyć. Talerzyki, na których można przechowywać drobiazgi, ozdobione prostą grafiką są i piękne i funkcjonalne. Jeżeli również chcielibyście wyczarować coś podobnego, instrukcja poniżej.

Potrzebne będą talerzyk ceramiczny, pisak do ceramiki i ołówek.

Ołówkiem szkicujemy wzór, na odtłuszczonej powierzchni talerzyka.

Gdy efekt nas zadowala poprawiamy wzór flamastrem. Czekamy aż flamaster wyschnie i wstawiamy talerzyk do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.

Wyciągamy talerzyk z piekarnika, studzimy i możemy korzystać.