Lody, lody dla ochłody

Upały chwilowo opuściły, ale zapewne nie powiedziały ostatniego słowa. Na wypadek powrotu piekielnego żaru, warto zabezpieczyć w zamrażarce porcje lodów.
Mimo, że nie jestem ich miłośnikiem to myślę, że nawet ja się na takie skuszę. Domowe lody są wspaniałą alternatywa dla tych kupnych, a w związku z prostym składem, idealnie nadają się dla dzieci.
Myślę również, że ich forma sprawi, że szybko będą znikać. To jak już Wam ślinka leci to nie będę przedłużać i podam przepis.
Potrzebne są foremki do lodów, patyczki, kawałek arbuza, 2 kiwi oraz jogurt naturalny.
Z arbuza wyciągamy pestki i miksujemy czerwony miąższ. Wypełniamy nim foremki do 3/4 wysokości.
Wkładamy patyczek i chowamy do zamrażarki.
Gdy arbuz się zamrozi dokładamy warstwę jogurtu (jogurt można wymieszać z miodem żeby był słodszy). Znowu chowamy do zamrażarki. W tym czasie, miksujemy obrane ze skórki kiwi. Gdy jogurt zamarznie, nakładamy warstwę musu z kiwi i ponownie zamrażamy. Gotowe. Pyszne owocowe lody, polecają się na upały.
Marta